Slėginiame puode virta moliūgų, burokėlių stiebų ir baltųjų pupelių sriuba

1672 views

Kartais taip norisi visai kitokių, dar neatrastų skonių…

Paruošimo laikas: 1h 20min
Porcija: 6 asmenims

Ingredientai:
• 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
• 1 supjaustytas svogūnas (geriau didelis)
• 3 didelės, supjaustytos morkos
• 3 supjaustyti salierų stiebai
• 1 žiubsnelis rozmarino prieskonių
• 4 žiubsneliai čiobrelių prieskonių
• 450 g džiovintų baltųjų pupelių
• 8 puodeliai vištienos sultinio
• Pipirų
• Druskos
• 1 šaukštelis šviežio rozmarino
• 2 puodeliai supjaustyto moliūgo (tinkamiausias – kriaušės formos)
• 4 supjaustytos česnako skiltelės
• 4 supjaustyti burokėlių stiebai
• 1 – 2 puodeliai vištienos sultinio (paskystinti sriubai)
• ½ puodelio grietinės
• 1 puodelis skrebučių

Paruošimas:
Alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūnus, salierus ir morkas iki kol jie suminkštės, tačiau neleiskite paskrusti. Viską sudėkite į slėginį puodą. Įdėkite baltąsias pupeles, žiubsnelį rozmarino ir čiobrelių, vištienos sultinį ir pipirų (pagal skonį). Virkite maždaug 35 minutes. Pupelės turėtų būti minkštos, bet ne ištižusios.
Įdėkite pjaustytą moliūgą, česnaką, šviežią rozmariną, šiek tiek druskos. Dar 10 minučių pavirkite. Tuomet į sriubą įmaišykite burokėlių lapus, o su likusiu vištienos sultiniu praskieskite sriubą iki norimo tirštumo.

Įsitikinkite, kad pupelės išvirė, o prieš patiekdami sriubą išrinkite rozmarino ir čiobrelių žoleles. Pateikite su grietine ir skrebučiais.

Skanaus!

komentarai

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Linksmybės

Didžiausia murklių rūšis

Meino meškėnai!

6417 views
Virtuvė

Virtuvės nesėkmės

Nes kartais nepasiseka visiems

6570 views
Linksmybės

Lietuvos miestų herbai kitaip

Ar esate juos matę?

4628 views