MOLIŪGO PYRAGAS SU PEKANO RIEŠUTAIS IR STORA PLUTELE

42836 views

Lengvas, gardus, moliūgiškas pyragas!

INGREDIENTAI

Pyragui:

150 g (1 puodelis + 3 valgomieji šaukštai) kaštainių miltų (*pasvėrę miltus išsijokite)
124 g (1 puodelis) tapijokos krakmolo (arba miltų, tas pats)
16 g (4 valgomieji šaukštai) aliuminio neturinčių kepimo miltelių (žr. žemiau pateiktas pastabas dėl to, kaip juos sudaryti taip, kad jų sudėtyje nebūtų grūdų)
4 g (1 arbatinis šaukštelis) košerinės druskos
3 ½ arbatiniai šaukšteliai moliūgų prieskonių (variantas be druskos, aš naudoju „Frontier Organic“)
1 puodelis konservuotų moliūgų (ne moliūgų užpilas pyragui)
½ puodelio kokosų pieno arba kito negyvulinės kilmės pieno
½ puodelio skysto kokosų aliejaus (aš naudoju „Carrington Farms“) arba ištirpdyto negyvulinės kilmės sviesto
3 arbatiniai šaukšteliai GF grynos vanilės pastos arba ekstrakto

Garnyrui:

3 valgomieji šaukštai cukranendrių cukraus
3 valgomieji šaukštai pakuoto šviesiai rudo cukraus
½ puodelio žalių pekano riešutų
3 puodeliai labai karšto vandens (46 °C)
Purškiamas kokosų aliejus („Carrington Farms“ arba „Chosen Blend“ yra brendai sojos)

PARUOŠIMAS

1. Įkaitinkite orkaitę iki 177 °C. Apipurkškite aliejumi vidutinio dydžio dengto troškintuvo indą ir padėkite jį ant kepimo lakšto su rėmeliais (tam atvejui, jei patiekalas išvarvės), padėkite tai į šalį.
2. Į vidutinio dydžio dubenėlį įdėkite kaštainių miltus, tapijokos krakmolą, kepimo miltelius, košerinę druską bei moliūgų prieskonius, suplakite gerai juos permaišydami. *išsijoti kaštainių miltai mažina gumulėlių susidarymą. Padėkite į šalį.
3. Kitame, mažesniame dubenėlyje, sumaišykite moliūgą, kokosų pieną, kokosų aliejų ir vanilę bei suplakite gerai permaišydami iki aliejams visiškai susimaišius su moliūgu ir pienu. Pridėkite šį moliūgų mišinį prie miltų mišinio ir plakite tol, kol jie visiškai nesusimaišys ir gautame mišinyje nebeliks gumulėlių. Įdėkite į suteptą aliejumi troškintuvą, padėtą ant kepimo lakšto.

Garnyrui:
4. Kitame mažame dubenėlyje sumaišykite cukranendrių cukrų, šviesiai rudą cukrų ir pekano riešutus; po to tolygiai apibarstykite tešlą šiuo mišiniu, kol ji bus visiškai padengta. NEPLAKDAMI pilkite labai karštą vandenį ant tešlos ir cukraus/riešutų garnyro. NEMAIŠYKITE. Tai atrodys kaip didelė vandens bala, išsiliejusi po visą troškintuvą, tačiau BŪTENT TAIP ir turi būti. Lėtai įdėkite troškintuvą į orkaitę ir kepkite 40-42 minučių. Neatidarinėkite orkaitės 40 minučių. Po to švelniai palieskite kepinio paviršių siekiant įsitikinti, kad pyragas visiškai paruoštas; jis turi truputį drėbtelėti atgal esant keliems įtrūkiams garnyro paviršiuje bei burbuliukams iš šonų. Esant būtinybei, kepkite dar 2 minutes. Jei kepsite dar ilgiau, tuomet pyrago apatinį sluoksnį sudaranti karamelinė moliūgo lava sukeps. Aušinant pyragą ji vis dar bus kepimo būklėje. Aušinkite pyragą 10-15 minučių prieš padalindami jį į individualias porcijas. Paviršių garnyruokite likusiais pekano riešutais bei savo mėgstamais vaniliniais ledais, jei norite.

Pastabos:

Dėl kepimo miltelių:
Kadangi daugelio kepimo miltelių sudėtyje yra kviečiai ir GMO, štai kepimo miltelių be grūdų receptas:
– geriamosios sodos dalis
– kreminio vynakmenio dalis
– tapijokos arba marantos krakmolo dalis
– Pagal originalų receptą garnyrui reikėtų iš viso 1 puodelio cukraus; šeši valgomieji šaukštai yra tinkamas cukraus kiekis tam, kad pyragas netaptų per daug saldus.

komentarai

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Naujienos

Ką apie jus sako gimimo metai?

Ar įžvelgiate panašumų?

5288 views
Virtuvė

Virtuvės nesėkmės

Nes kartais nepasiseka visiems

6615 views
Naujienos

Fotošopo meistro iš Ukrainos įgūdžiai pranoksta visų lūkesčius

Nuotraukos, įrodančios, kad viskas įmanoma

4453 views