Keisčiausi pasaulio patiekalai

1562 views

Ar ragautumėte?

Kas bendro tarp keptų smegenų, paukščių širdžių ir apgirtusių krevečių? Visi šie patiekalai kažkur laikomi delikatesais. Vietiniams toks maistas įprastas, tačiau prašalaičiai galvoja kitaip.

Pasiruoškite, nes maistas, kurį jums pristatysime, sukels dvejopus jausmus.

1. Keptų smegenų sumuštiniai

Kažkada tai buvo labai populiarus patiekalas cetrinėje JAV. Tačiau vieną dieną buvo susirūpinta karvių pasiutlige, todėl dabar, nors šis patiekalas nebe taip gausiai valgomas, nelegalu valgyti karvės, senesnės nei 30 mėnesių, smegenis.

2. Eskamolė

Tai skruzdėlių lervos, išgaunamos iš agavų šankų, Meksikoje tai – delikatesas. Vietiniai sako, jog skonis primena sviestą su riešutų prieskoniu.

3. Hakarlas

Islandijos delikatesu laikomas fermentuotas milžinryklis. Vienas kelionių kanalo vedėjas šį patiekalą apibūdino kaip “prasčiausią ir šlykščiausią”, ką jis yra valgęs per visą savo gyvenimą.

4. Kregždžių lizdų sriuba

Šimtmečius Kinijoje gaminama tracinė kregždžių lizdų sriuba… Žinoma, yra įvairių jos rūšių, ypač retų paukšių lizdų sriuba gali kainuoti ir 10 tūkst. dolerių.

5. Apgirtusios krevetės

Populiarus patiekalas Kinijoje. Dar gyvos krevetės išmirkomos stipriame alkoholyje ir valgomos gyvos.

6. Sannakji

Kaip ir daugelis rytietiškų patiekalų, šis pateikiamas žalias. Net labai žalias. Valgydami galite matyti, kaip lėkštėje rangosi mažieji aštuonkojai. Tiesa, gyvus juos teks ir praryti.

7. Uolėtojo Kalno austrės

Tik tai visai ne austrės. Tai nuluptos ir apkeptos veršiuko sėklidės. Skanaus!

8. Kopi Luwak

Tai viena brangiausių pasaulyje kavos rūšių. Ji gaunama iš mažų žinduolių – civetų – suvirškintų kavos pupelių.

9. Blakės

Indonezijos delikatesas. Nors jos, kaip žinome, smirda, tačiau vietiniai gyventojai sako, kad šių vabzdžių skonis primena saulėgrąžų skonį. Tik kramtyti reikia greitai.

10. Lutefiskas

Dažniausiai valgomas skandinavijos šalyse, šis delikatesas pagamintas iš pasenusių džiovintų menkių ir šarminių medžiagų. Menkės mirkomos sodos tirpaluose, o vėliau gerą savaitę turi išgulėti vandenyje, nes kitaip neįmanoma jų valgyti.

11. Casu Marzu

Kilęs Sardinijoje, šis patiekalas dažniausiai apibūdinamas kaip avių pieno sūris su lervomis. Baisiausia dalis? Nors valgymo metu tos lervos tesiekia 8 milimetrų dydį, mūsų virškinimo trakte jos gali išaugti net iki 15 centrimetrų.

12. Mopanė

Šie kirminai randami ant mopane (paprastųjų ausuonių) medžio. Tai milijonų Afrikos gyventojų proteino šaltinis. Valgomi kaip užkandis, gerai išdžiovinus.

13. Tunų akys

Pigus produktas, kurį galite rasti Japonijoje. Norint valgyti – reikia gerai išvirti. Skonis turėtų priminti kalmarą.

12. Džiovinti driežai

Kai kuriose Azijos šalyse jie naudojami sriuboms, o kartais net išmirkomi alkoholyje ir taip įgauna gydančių savybių. Tačiau juos paruošti užtrunka ne vienerius metus.

13. Khašas

Farsi kalbos žodis, reiškiantis “galva ir kanopos”. Ir ne be reikalo – šiam patiekalui naudojami būtent šie ingredientai.

14. Nakji

Panašiai kaip ir sannakji, tai patiekalas iš aštuonkojo. Tik čia jį reikia valgyti visą. Ar minėjome, kad jis gyvas? Kasmet registruojamos net kelios mirtys, nes norėdamas išsaugoti savo gyvybę, aštuonkojis bando uždusinti žmogų užsikabindamas už jo liežuvio.

15. A-ping

Kombodžos delikatesas – džiovintas tarantulas. Populiarumą įgavo, nes vienu metu šalyje, dėl žiauriaus režimo, trūko maisto. Dabar valgomas kaip saldumynas.

16. Hagiai

Škotiškas patiekalas, kažkuo primenantis kepeninę. Paruošimas gan paprastas, jums tereikės avies širdies, kepenų ir plaučių, o juos išvirsite viso labo per tris valandas, tos pačios avies skrandyje. Nepamirškite druskos.

17. Fugu

Fugu – japoniška pūsliažuvė, ne gana to, dar ir nuodinga. Ją paruošti gali tik labai profesionalūs kulinarai, kurie šio meno mokosi metų metus. Suvalgius neteisingai paruoštą fugu galima mirti nuo apsinuodyjimo.

18. In-Jang žuvis

Dar žinoma kaip “gyva ir mirusi” žuvis, kuri pagrinde buvo ruošiama Taivane, bet dabar šį patiekalą uždraudė. Pusė žuvies apkepama, kol pati žuvis dar yra gyva.

19. Balutas

Apvaisintas žąsies kiaušinio embrionas, išvirtas gyvas. Nieko daugiau. Filipiniečių žodis, reiškiantis “įsuktas”.

20. Mormonų širdelės

Šių mielų paukštelių širdys – Islandijos delikatesas. Jei kada nors valgysite, pagalvokite, kaip nusukate jiems sprandą ir išdarinėjate. Negaila?

Ir tai turbūt ne pabaiga. Ar esate ragavę ką nors iš šio sąrašo, o gal būt kažką, ko šiame sąraše nėra? Dalinkitės savo patirtimis!

komentarai

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Naujienos

Tyrimai, įrodantys, kad mintys iš tikrųjų materializuojasi

Mintys turi mums nežinomų galių!

10943 views
Virtuvė

Virtuvės nesėkmės

Nes kartais nepasiseka visiems

6957 views