5 patys originaliausi molūgo patiekalai

510 views

Kurie patiks ir suaugusiam ir vaikui

 

Klasika: Moliūgų sriuba su imbieru

50g. Moliūgo, 1mažas baltas svogūnas,

15 g. Imbiero,

350ml virinto vandens,

60ml kokosų pieno,

žiupsnelis čili.

Keptuvėje su aliejumi pakepinti svogūną, imbierą ir moliūgą, kol suminkštės. Įpilti buljono, pieno ir įdėti čili. Užvirinti, sumažinti ugnį ir pavirti 25 minutes. (Jei sriubos daug, verdama iki valandos) Šiek tiek atvėsinus susmulkinti blenderiu ir patiekti su žalumynais: mėta, svogūnų laiškais. Galima įpilti laimo ar citrinos sulčių, ar šiek tiek pabalinti kokosų pienu.

 

Moliūginiai blyneliai su avokado kremu

Blyneliams:

200 g. Miltų,

2 kiaušiniai,

moliūgo minkštimas – 350 g.,

neriebus pienas – 300ml.

Gvakamolės padažui:

2 avokadai,

citrinos sultys 40 ml.,

1 svogūnas,

1 pomidoras,

druska, pipirai.

Įjungti orkaitę iki 200 laipsių karščio, skardą ištepti sviestu. Moliūgo minkštimą supjaustyti kubeliais, sudėti į skardą ir kepti orkaitėje. Kai iškeps, įdėti į blynelių tešlą. Viską kruopščiai išmaišyti blenderiu. Įkaitinti keptuvę ir kepti moliūginius blynelius. Toliau gaminsime gvakamolės padažą: Visi ingredientai paprasčiausiai susmulkinami blenderiu iki kremo konsistencijos. Moliūgų blynelių skonis gaunasi saldokas, todėl puikiai dera su šviežiu švelniu gvakamole ir lengva kivio rūgštele, bei traškančiomis sėklytėmis.

 

Vištiena įdarytas moliūgas

Nedidelis moliūgas – 1 vnt,

Vištienos krūtinėlės – 1kg,

Paprika – 1 vnt,

Morka – 3vnt,

Bulvės – 3vnt,

Svogūnas – 3vnt,

Pipirai, druska, vištienos prieskoniai.

Nuplaukite, išdžiovinkite ir supjaustykite vištienos filė smulkiais gabalėliais. Paruoškite indą. Kepkite vištienos file iki aukso rudos spalvos. Nupjaukite moliūgų viršūnę, švelniai pašalinkite minkštimą iš moliūgo. Moliūgų sienelės neturėtų būti pernelyg plonos. Palikite apie 1-1,5 cm. Aptepkite  moliūgą iš vidaus aliejumi ir patrinkite druska. Supjaustykite svogūnus į mažus kubelius, supilkite į mėsą ir toliau kepkite, kol svogūnai bus auksiniai. Morkas supjaustykite skiltelėmis. Į keptuvę sudėkite vištieną ir svogūnus. Į vištieną sudėkite pjaustytas bulves su daržovėmis. Susmulkinkite likusias daržoves: pomidorų – supjaustytos, pipirų – šiaudų. Supjaustykite  petražoles. Nulupkite česnako. Į moliūginį indą įpilkite daržovių ir moliūgų minkštimo, sumaišykite, druskos ir pipirų. Užpildykite moliūgų puodą, viršuje dangčiu. Įvyniokite moliūgą į foliją. Iškaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių ir kepkite 1,5-2 valandas, kol jis suminkštės.

 

Moliūgų cinamono pyragas

900 g moliūgo,

400 g kvietinių miltų,

250 g sviesto,

3  kiaušiniai,

200 g cukraus,

200 ml 30% grietinėlės,

1 šaukštelis cinamono (pagal skonį),

1 šaukštas vanilės (pagal skonį),

1 šaukštelis druskos (pagal skonį),

Persijokite miltus ir druską į gilų dubenį. Į miltus įdėkite minkšto sviesto, kad mišinys ir sutrinkite, būtų panašus į duonos trupinius. Tada įmuškite kiaušinį išminkykite tešlą. Suspauskite ją į kamuoliuką, apvyniokite jį plėvele ir šaldykite 30-50 minučių. Nulupkite moliūgą, pašalinkite sėklas. Supjaustykite minkštimą į kubelius. Įdėkite į puodą su storu dugnu, įpilkite šiek tiek vandens ir virkite, kol suminkštės ir skystis visiškai išgaruos. Susmulkinkite blenderiu.  Galima trinti per sietelį. Iškočiokite tešlą ir išklokite ja nedidelę 30 centimetrų skardelę. Skardelę prieš tai išklokite kepimo popieriumi, tai leis tortą iškepti vienodai. Kepkite 15 minučių 190 laipsnių karštyje. Moliūgų tyrę dubenyje sumaišykite su dviem kiaušiniais, cukrumi, grietine, prieskoniais ir druska. Supilkite mišinį į formą su kepta tešla. Kepkite pyragą 50-55 minučių 180 laipsnių kampu. Atvėsinkite.

 

Moliūgų prieskonių gėrimas

2 puodeliai griežinėliais moliūgų,

2 puodeliai obuolių sulčių,

1/2 puodelio ananasų sultčių,

1 arbatinis šaukštelis medaus,

šiek tiek žemos cinamono, tarkuotų muskato riešutų ir imbiero miltelių

Išspauskite sultis iš moliūgo. Sumaišykite moliūgo sultis su obuolių ir ananasų sultimis dideliame puode. Įdėkite medaus ir gerai sumaišykite gėrimą. Įpilkite prieskonių, sumaišykite ir įpilkite gėrimą į aukštą indą.

komentarai

Comments are closed.

Virtuvė

MOLIŪGO PYRAGAS SU PEKANO RIEŠUTAIS IR STORA PLUTELE

Lengvas, gardus, moliūgiškas pyragas!

30696 views
Linksmybės

30 nuotraukų, padarytų sekundę iki neišvengiamo

Įvykiai, kuriuos per vėlu sustabdyti

5641 views