10 Patiekalų Kurie Gerina Medžiagų Apykaitą

782 views

Įterpkite šiuos patiekalus į kasdienį savo racioną ir stebėkite mažėjantį jūsų svorį.

Svarbu atsiminti, kad kiekvienas turi skirtingą medžiagų apykaitą. Reguliariai mankštintis, gerai išsimiegoti ir gerti daug vandens yra trys pagrindiniai veiksniai, gerinantys medžiagų apykaitą. Kaip ten bebūtų, jūs galite dar labiau pagerinti medžiagų apykaitą teisingai maitindamiesi. Šiandien mes pasidalinsime eile patiekalų kurie, kaip teigiama, gali ženkliai pagerinti jūsų medžiagų apykaitą. Įterpkite šiuos patiekalus į kasdienį savo racioną ir stebėkite mažėjantį jūsų svorį.

1. Aštrūs pipirai

Tyrimais įrodyta, kad valgant aštrius pipirus jūs galite pagerinti medžiagų apykaitą 25%.

Jei valgant aštrų maistą jūs prakaituosite daugiau nei įprastai, tai yra dėka kapsaicino, junginio, kuris stimuliuoja skausmo receptorius. Kapsaicinas pagerina kraujotaką ir medžiagų apykaitą, tuo versdamas jūsų kūną greičiau deginti riebalus.
Kur tai rasti? Čili pipiruose, jalapenos, kayenne pipiruose, o taip pat kituose aštriuose pipiruose.

2. Pilno grūdo: avižos ir rudieji ryžiai

Visuomet rekomenduojama į sveiką dietą įterpti grūdų bei dribsnių, bet paslaptis glūdi pilno grūdo patiekaluose – pavyzdžiui kviečiai, avižos, ryžiai ir kukurūzai.
Sveiki grūdai turi maistinių medžiagų ir sudėtingų angliavandenių, kurie pagreitina jūsų medžiagų apykaitą stabilizuodami insulino lygį.
Svarbu prisiminti, kad žemas insulino lygis nėra gerai ir šios cheminės medžiagos disbalansas liepia jūsų kūnui kaupti daugiau riebalų. Tad reikėtų būti atsargiam vartojant ši maistą.

3. Brokoliai

Brokoliai nebūtinai gali būti jūsų mėgstamiausia daržovė, tačiau jie yra svarbus kalcio šaltinis, kuris pagreitina jūsų medžiagų apykaitą. Juose taip pat yra daug vitaminų C, K ir A.
Viena porcija brokolių suteiks jums reikšmingą kiekį folio rūgšties ir maistinių skaidulų bei antioksidantų įvairovę. Brokoliai yra vienas iš geriausio Detox maisto, kurį galite pridėti į savo mitybą.

4. Sriubos

Daugybė tyrimų patvirtina, kad sriubos vartojimas yra siejamas su mažesne nutukimo rizika. Daugelyje dietų šis maistas yra įtrauktas prieš pagrindinius valgymus. Kodėl? Mokslininkai daro išvadą, kad žmonės, kurie pradeda nuo sriubos, sunaudoja mažiau kieto maisto, kai kalbama apie jų pagrindinį valgį.
Iš tiesų, Penn State University tyrimas nustatė, kad skysčių ir kietų medžiagų kombinacija sriuboje generuoja apetito sumažėjimą, taip sumažinant per didelį maisto kiekį ir padeda greičiau deginti riebalus.

5. Kava ir žalioji arbata

Daugelis tyrimų parodė, kad kava ir žalioji arbata pagreitina medžiagų apykaitą, taip pat gerina sveikatą: jos turi labai daug antioksidantų, padeda sumažinti cukraus kiekį kraujyje, padeda deginti daugiau riebalų ir sumažinti celiulito požymius.

6. Obuoliai ir kriaušės

Obuoliai ir kriaušės gali būti jūsų sąjungininkai, kai kalbama apie svorio mažinimą, ne tik dėl jų mažo kaloringumo, bet ir todėl, kad šie du vaisiai gali pagerinti jūsų medžiagų apykaitą. Valstybinio universiteto Rio de Žaneire atlikto tyrimo metu patvirtina, kad moterys, kurios valgė tris obuolius ar mažų kriaušių per dieną, numetė daugiau svorio nei tos, kurios to nedarė.

7. Prieskoniai

Prieskoniai, pavyzdžiui, juodieji pipirai, garstyčių sėklos, česnako milteliai, ir imbieras gali palaikyti jūsų medžiagų apykaitos lygį aukštą. Įrodyta, kad žmonės, kurie įtraukia prieskonių į savo mitybą, gali sudeginti iki 1000 daugiau kalorijų per dieną.

8. Citrusiniai vaisiai

Citrusiniai vaisiai, pavyzdžiui, apelsinai, greipfrutai ir citrinos taip pat padeda deginti riebalus ir išlaikyti jūsų metabolizmo lygį aukštą. Be to, dėl didelio vitamino C kiekio, citrusiniai vaisiai reguliuoja insulino lygį.

9. Patiekalai turintys daug kalcio

Jei norite pagerinti jūsų medžiagų apykaitą, labai svarbu valgyti daug maisto produktų, kuriuose yra daug kalcio.
Tyrimas Tenesio universitete patvirtino, kad žmonės, kurie vartoja tarp 1200 ir 1300 miligramų kalcio per dieną, praranda dvigubai daugiau svorio negu tie, kurie vartoja kalcio mažiau.

10. Omega-3 riebiosios rūgštys

Omega-3 riebalų rūgštys visų pirmiausia randamos žuvyse, bet jų taip pat yra riešutuose ir sėklose, linų ir kanapių sėklų aliejuje.

Šie maisto produktai pagerina jūsų medžiagų apykaitą, nes jie sumažina hormono leptino (natūralaus cheminio elemento, lėtinančio jūsų medžiagų apykaitą) gamybą.

Iš tiesų, Mayo klinikos tyrimas nustatė, kad Afrikos gentys, valgančios daug žuvies, turėjo penkis kartus mažesnį leptino lygį nei tos, kurios žuvies nevartojo.

komentarai

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Naujienos

Ką apie jus sako gimimo metai?

Ar įžvelgiate panašumų?

11129 views
Virtuvė

MOLIŪGO PYRAGAS SU PEKANO RIEŠUTAIS IR STORA PLUTELE

Lengvas, gardus, moliūgiškas pyragas!

82180 views
Linksmybės

30 nuotraukų, padarytų sekundę iki neišvengiamo

Įvykiai, kuriuos per vėlu sustabdyti

6098 views